skip to Main Content

Eldöntötted, hogy ki szeretnéd próbálni a tandemugrást. Egy előre megbeszélt időpontban kijössz a repülőtérre, hogy kiugorj egy biztonságos repülőgépből. „Hát normális vagy?” kérdezik tőled és talán te is önmagadtól. Mégis hajt a kíváncsiság, hogy milyen érzés lehet 3-4000 méter magasságban kilépni a repülőgépből.

A tandemugrás semmihez nem hasonlítható érzést ad, amikor közel 200km/h sebességgel zuhansz a föld felé, miközben úgy érzed, hogy csak lebegsz és úszol a felhők között. Elfelejted az összes problémád, megszűnik a külvilág csak az adrenalin tombol ereidben! Hosszú hetekig, hónapokig emlékszel rá és mikor eszedbe jut, mindig mosolyognod kell. A tandemugrás egy páratlan és felejthetetlen élmény, amit újra és újra át akarsz élni.

A tandemugrás vagy tandem ejtőernyőzés az ejtőernyőzés egyik speciális formája, ahol az oktató/tandempilóta hajtja végre az ugrást a gépelhagyástól, a szabadesésen át, az ejtőernyő irányításán keresztül a földetérésig, a hozzá csatolt utasnak/tanulónak minimális előképzésre van szüksége az ugráshoz, amit a felkészítés és beöltözés idején pár perc alatt megkap.

Az országban egyedülálló géppel várjuk az ugrani vágyókat, az adrenalin megszállottjait. Repülőgépünk egy Cessna T207A típusú repülőgép, mely 350 lóerős turbó motorja maximálisan 5-6 ugrót képes felvinni 3 000 – 3 500 méter magasba. Természetesen az időjárási viszonyok függvényében. Gépünk műszeres felszereltsége egyedülálló a hazai ejtőernyős társadalomban. Biztonság mindenek előtt! Dupla Garmin navigációs rendszer, dupla robot, Flarm, mind a repülés biztonságát szolgálja.

A gép belső tere tágas, nem hasonlítható össze egy Cessna 182-es gép konfortjával, roll door ajtaja segíti az ejtőernyősöket az ugrásban.